Hyviä uutisia.

Församlingsvalet 2022


Till gemensamma kyrkofullmäktige, 
Mikael Fredman, 29

Till församlingsrådet i Korsholms svenska församling, 
Mikael Fredman, 26


Tuhannet kiitokset saamastani luottamuksesta. 
Tusen tack för förtroendet. 

FÖRSAMLINGSVALET
FÖRHANDSRÖSTNING 8-12.11.2022
VALDAG SÖNDAG 20.11.2022 kl. 16.00 – 18.00


Jag kandiderar i församlingsvalet för Korsholms svenska församling.

Jag är född i Vasa men har bott i Korsholm, Smedsby i över 40 år. 
Till min familj hör frun Sirpa, mina två vuxna flickor och Labradorhunden Urmas. 

För närvarande sitter jag i Korsholms kommunfullmäktige, i kommunstyrelsen och i dess koncernsektion. Jag har lång erfarenhet 
som företagare där jag arbetat med ledande uppgifter inom sjukvården samt haft åtskilliga förtroendeuppdrag både lokalt och nationellt.

Jag hoppas att min erfarenhet och min breda kunskap kan komma till stor nytta som förtroendevald i både Kyrkofullmäktige och i Församlingsrådet. 

KYRKOFULLMÄKTIGE  Nr  5

FÖRSAMLINGSRÅDET Nr  17

Yrittäjien kuntabarometri -kysely yrittäjälle 1.2.–4.4.

Mustasaari nousi ykköseksi omassa luokassaan. Upeata!

• Yrittäjä on antanut palautetta ja arvioinut oman kuntansa toimintaa: Mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa.

• Kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan mm. kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille.

• Yrittäjäyhdistykset saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa.

• Kunnat ja niiden yrittäjiä palvelevat yhtiöt saavat
yrittäjiltä tärkeää palautetta tarjoamistaan yrityspalveluista: Parantavatko yrityspalvelut yrittäjän arkea ja saako palveluita matalalla kynnyksellä?

www.yrittajat.fi/kuntabarometri


Kunnallisjohdon seminaari Vaasassa

Suomen Yrittäjät - Företagarna i Finland
Kunnallisjohdon seminaari Vaasassa 18.5. - 19.5.2022

Rannikko-Pohjanmaan yrittäjien puheenjohtajana olen ylpeä ja iloinen että kunnallisjohdon seminaari tällä kertaa pidetään Rannikko-Pohjanmaalla, Vaasassa ja että osallistujien määrä nousee näinkin suureksi.

Kunnallisjohdon seminaari on Suomen suurimpia kunta-, alue- ja elinkeinopolitiikan vaikuttajatapaamisia.

Kunnallisjohdon seminaariin osallistuu vuosittain yli tuhat kunnanjohtajaa, elinkeinojohtajaa, kunnanvaltuutettua, yrittäjävaikuttajaa, maakuntapäättäjää ja muita alan huippuasiantuntijoita.

Tapahtumassa osallistujat pääsevät keskenään pohtimaan kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista. Seminaari tarjoaa tuoretta tietoa, uusia näkökulmia ja painavia puheenvuoroja rentoa yhdessäoloa unohtamatta.

Vuoden 2022 Kunnallisjohdon seminaari järjestetään Vaasa Sähkö Areenalla. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ohjelman, ilmoittautumisen ja lisätiedot löydät tapahtuman omilta verkkosivuilta:

https://me.yrittajat.fi/kunnallisjohdon-seminaari-2022/

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja
Mikael Pentikäinen yritysvierailulla
Mustasaaressa

Olen kutsunut Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen tutustumaan muutamiin Mustasaaressa toimiviin yrityksiin maanantaina 16.5. Isäntänä on Mustasaaren kunta.

Ohjelma

11.30 Lyhyt tutustuminen Maailmanperintöporttiin
11.45 Lounas Bernyssä
12.45 Mediatapaaminen Bernyssä

Yritysvierailut
Hydrolink, Raippaluoto
Hydrolink, Fjärdskär
Vilpe, LintuvuoriSepänkylän torin vihkiäiset

Elly Sigfridsin tori on uusi kohtaamispaikka Sepänkylän ytimessä. Torin avajaisia vietetään perjantaina 6.5.
Tiedossa on monipuolista ohjelmaa.

Tule tapaamaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja hankkeista Mustasaaressa. Olen paikalla RKP:n teltalla klo 16.00 - 18.00 välillä. Tervetuloa.Hyviä uutisia jälleen.

Härmä Rehab vakiinnuttaa asemaansa Mustasaaressa.

Härmä Rehab on ilmoittanut Mustasaaren kunnalle, että se suunnittelee toiminnan aloittamista Sepänkylässä. Sepänkylään Hotell Vallonian yhteyteen rakennettava uimahalli vaikutti päätökseen ratkaisesvasti. Pitkällä aikavälillä Härmä Rehab odottaa saavansa täyden mittakaavan kuntoutuskeskuksen Sepänkylään.

Hotell Valloniaan yhteyteen rakennettava uusi kuntoutuskeskus tähtää jatkossa yhtä laajaan toimintaan kuin Härmä Rehabilla on Ylihärmässä. Sepänkylässä tullaan järjestämään kursseja sekä suomeksi että ruotsiksi. Hotelli Valloniaan yhteyteen suunnitteilla oleva uimahalli oli se, mitä tarvittiin, jotta suunnitelmat lähtisivät todella vauhtiin. Uimahalli mahdollistaa monipuolisen kuntoutusympäristön ja Hotell Vallonia palvelee erinomaisesti kurssitoimintaa.

Kuvassa: Härmä Rehabin tj Jan-Erik Hagfors, kuntoutuspäällikkö Minna Vienola ja hallituksenpuheenjohtaja Tapio Liinamaa.


Ministereitä tapaamassa.


Kävin sovitusti tervehtimässä ministereitä Vaasan torilla lauantaina 9.4.2022. Keskustelimme valtiovarainministeri Annika Saarikon ja tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen kanssa muun muassa Sepänkylän uimahallin valtionavustuksesta. Hyvältä näyttää!


Vapaa-ajanasunnon voi nyt vaihtaa vakituiseksi asunnoksi.

Hyvä päätös jälleen!

Mustasaaren loma-asunnot on nyt mahdollista vaihtaa vakituiseen asumiseen.


Härmä Medi Oy 10 vuotta.


Härmämedi vietti 10 vuotisjuhlaa lauantaina 2.4.2022.

Härmämedi avattiin 2.4.2012 Härmänmaan yritysten omaksi työterveyshuolloksi.

Painopisteinä ennaltaehkäisevä työterveyshuolto, vahvasti sitoutunut ja huippuosaamisen omaava tiimi, räätälöidyt yrityskohtaiset toimintasuunnitelmat sekä vahva yhteistoiminta ja vuorovaikutus yritysten ja työterveyshuollon välillä.

KuvassaHärmä Medi Oyn hallituksen vara pj. Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio, Mikael Fredman Härmä Medi Oy:n perustaja ja hallituksen jäsen sekä Härmä Medi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Nanna Hietala (MSK Gruop Oyj)


Sepänkylän sivistyskeskus

Historiallinen päivä!

Mustasaaren valtuusto hyväksyi yksimielisesti Sepänkylän sivistyskeskuksen rakennussuunnitelman ja rahoituksen.

Oli hyvä, että saimme kunnanhallituksessa pienen hengähdystauon suunnitelmien tarkennukseen.

Nyt suunnitelmat etenevät yksimielisesti.

Onnittelu hyvästä päätöksestä koko Mustasaarelle!
Mustasaaren uimahallihanke

Mustasaaren uimahallihanke esiteltiin tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle.

Kutsun ministerivierailulle esittänyt valtuutettu Mikael Fredman toivotti tiede ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen tervetulleeksi Mustasaareen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen saapui pyhäinpäivänä vierailulle Mustasaareen tutustumaan suunnitteilla olevaan uimahalliin. Monikäyttöinen uimahalli/kylpylä tullaan rakentamaan Hotelli Vallonian kiinteistöön. Neljän täyspitkän kilparadan lisäksi siellä voidaan harjoittaa kuntouttavaa toimintaa. Mustasaaren kunnan edustajat antoivat yksilöllisen selvityksen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle koko projektista.

Ministeri kuunteli mielenkiinnolla kunnan edustajien selvitystä ja erityisesti hän kehui sitä, että uimahallissa voidaan järjestää myös kuntouttavaa toimintaa. Suoraan hän ei pysty antamaan lupausta valtiontuesta, mutta suhtautuu erittäin positiivisesti rakennushankkeeseen. Kurviselta tuli selkeä viesti kuntapäättäjille viedä asiaa eteenpäin valtiontuen saamiseksi. Aikataulullisesti tätä hanketta selvitetään maaliskuussa 2022 ja huhtikuussa tehdään päätökset. Tukipäätöksen tekee opetus ja kulttuuriministeriö. 

Rakentaminen alkaa mahdollisesti jo keväällä 2022.

Hankkeen ympärille on jo perustettu kiinteistöyhtiö, jossa on mukana Mustasaaren kunta ja Lasse G yhtiöt. Tämä yhtiö hoitaa koko projektin. Huolella valmistellun hankkeen budjetti on 3.6 milj. ja se vaatisi 800.000 € valtiontuen. Suunnitellun aikataulun mukaan rakennustyöt aloitetaan toukokuussa. Monikäyttöinen uimahalli tuo uusia mahdollisuuksia nykyisille ja tuleville kuntalaisille.

MONITUOTTAJAMALLI

MONITUOTTAJAMALLIA SOVELLETAAN MYÖS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTOPALVELUIHIN

Monituottajamalli tarkoittaa, että kunnan vastuulla olevat palvelut voidaan tarjota useille eri palveluntuottajille. Jos sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus etenee, johtaaa se todelliseen kuntauudistukseen, koska puolet kunnan toimintakuluista siirtyy maakuntaan. Kuntien päättäjät ja virkamiehet saavat silloin lisää aikaa ja energiaa parantaa kunnan elinvoimaa. On hyvä suunnata energia oikein, jotta kunnat hyötyvät uudesta roolistaan ja mahdollisuudesta edistää elinvoimaa ja yrittäjyyttä.

Julkisen sektorin palveluiden lisäksi palveluja tarjoavat myös useat erilaiset yritykset ja mahdollisesti myös organisaatiot.

Monituottajamalli on eduksi asiakkaille, kunnille, työnantajille ja yrittäjille. Kysyntää ei ohjata vain muutamille toimijoille, vaan myös uusille ja pienille palveluntarjoajille. Tämä on ehdottomasti tarpeellista sosiaali- ja terveyspalveluissa, mutta toimii myös kunnan muilla sektoreilla.