Debatt i VBL: Svag kunskap om kommunfusionen

Publicerat i VBL 6.5.2021

Bästa Yngve Lithén, du låter korsholmarna tro att det finns spöken i garderoben. Ta ficklampan till hjälp så märker du, det finns inga sådana. Det går inte att annektera, inkorporera eller sammanslå en kommun mot ett kommunfullmäktiges majoritets vilja. Så om du blir invald i nya fullmäktige har du alltid din röst att sätta emot. Men får du överloppsröster går de till partiet, och du kan i värsta fall hjälpa in en som har totalt annan åsikt. Så fungerar all partipolitik i Finland.

Samgångsärendet är inte på något sätt en relevant fråga i årets kommunalval, men för att vinna röster genom att misskreditera partikamrater är det säkert någon som nappar. Det finns många andra mycket viktigare saker som nu är på agendan. Till exempel att anpassa kommunen till verkligheten när Korsholm blir hälften mindre både personal- och pengamässigt. För annars flyger skatterna i höjden. Den här sammanslagningen med att flytta hela social- och hälsovården samt företagshälsovården ur Korsholms fullmäktiges händer reflekterar du inte över på något sätt.

Tro mig, kommunen kommer att behöva både dig och mig för att hålla ekan Korsholm på rätt köl i kyliga vatten.

MIKAEL FREDMAN, KOMMUNALVALSKANDIDAT (SFP), KORSHOLM

Lämna en kommentar